Activitats ja realitzades

Activitats 2014


Juliol: Campus d'estiu pels Joves de l'Associació a l'Alberg de Llançà

9 de març: Estand informatiu a la festa de la matança del porc a la Cellera de Ter. 

23 de febrer. Sant Jordi: Estand informatiu i venda de roses a la Rambla de Girona.


Activitats 2013


Activitats 2012

-19 de febrer: celebració del dia internacional de la SA a Barcelona. Un grup de famílies vam assistir a la festa organitzada per l'Associació de Barcelona.  Fotos 1, 2, 3

-11 de març: "Tutela: què passarà quan nosaltres no hi som?" xerrada a càrrec de Jordi Morató, advocat i membre de l'Associació Asperger de Barcelona. La sessió va tenir una durada de 2h amb l'assistència de 26 persones. Resum de la presentació.

- 14 i 15 d'abril: Fira de Primavera a Campllong: vam muntar la Paradeta per fer difusió

- 23 d'abril: Sant Jordi a la Rambla de Girona: la Paradeta, vam vendre roses i vam fer difusió. Fotos: 1, 2

Casals dels dissabtes: Vam fer casals pels petits i grans els dies:  14 i 28 de gener, 11 i 25 de febrer, 10 i 24 de març, 14 i 21 d'abril i 5 i 19 de maig

Trobada de pares els dissabtes: 28 de gener, 25 de febrer, 24 de març, 21 d'abril, 19 de maig

Primera Jornada d'exhibició de talents i habilitats: 2 de juny al Centre Cívic Pla de Palau

Sortides familiars
3 de juny:Dinar a Cervià de Ter
30 de juny: Festa de fi de curs de la Federació organitzada per l'Associació de Lleida.

Organització del casal d'estiu per a joves a Girona "Aprenem a moure'ns per Girona": 20 joves a partir de 14 anys de totes les Associacions passen una setmana (del 20 al 28 de juliol) a l'alberg de Girona i realitzen diferents activitats per les comarques gironines. Programa


Projectes desenvolupats al curs 2011-2012:

  • PROJECTE “La paradeta”: Aquest projecte es va iniciar l'any passat durant el dia Internacional de la Síndrome d'Asperger, on mares i àvies de l'associació,van elaborar productes artesanals per vendre en benefici de l'associació. L'experiència va ser molt positiva, i va engrescar molt als nostres nois que van ser els protagonistes. Va ser aleshores quan va prendre forma: Està dirigit als joves i adults de l'associació, que puguin contribuir de manera activa amb l'entitat i alhora els permetrà practicar diferents punts essencials per entrar en el món laboral, com són el tracte amb el públic, onar la informació clara, justa i necessària, tenir una responsabilitat, fer comptes, controlar el material, fer previsió, muntar i desmuntar, etc. La idea és que a cada fira una família supervisarà la parada i 2 o 3 joves en seran els encarregats.
  • Comissions de treball: Es concreten les primers comissions de treball el 17 de juny: Es creen la Comissió de Sortides Familiars, la Comissió Tècnica Informàtica i la Comissió "La Paradeta"
  • Conveni de pràctiques amb la Facultat de Psicologia i Pedagogia de la Universitat de Girona: El conveni es va signar el primer semestre del 2011 i al setembre pren forma.

Activitats 2011

- 19 de febrer: celebració del dia internacional de la SA a Girona. Vegeu el programa

- Per Sant Jordi:  23 d'abril hem tornat  a la Rambla de Girona.

- Curs d'estiu a la UdG: Intervenció educativa en els transtorns del desenvolupament de l'espectre autista a l'aula. 4, 6 i 7 de juliol. Realitzat amb col·laboració de la Càtedra sobre Aspecte Autista de la UdG i adreçat a mestres, psicòlegs, etc. 

- Tallers per a joves, adults i famílies: "Curs de primers auxilis" dates: dissabtes 14, 21 i 28 de maig de 18 a 20h al local de l'associació. 

- Fira de l'all a Cornellà de Terri. el dissabte 1 i diumenge 2 d'octubre: parada informativa a aquesta fira tradicional. Fotos 1, 2

Casals dels dissabtes: vam fer casals pels petits i grans els dies:15 i 29 de gener, 12 de febrer, 12 i 26 de març, 9, 7 i 21 de maig, 4 de juny, 24 de setembre, 15 i 22 d'octubre, 5 i 19 de novembre, 17 de desembre

Trobada de pares els dissabtes: 29 de gener, 26 de març, i 21 de maig, 24 de setembre, 22 d'octubre, 17 de desembre

Sortides familiars

Diumenge 10 d'abril de 2011. Visita a la Fundació Mona. La visita està programada a les 15h. Abans farem una barbacoa a un camp proper.

Dissabte 2 de juliol: trobada Federació organitzada per l'Associació del Bages.

 Cursos de formació per a pares: "Coneixem la síndrome i com ens afecta": Un dijous de cada mes  de febrer a junym de 19 a 21h .

Dissabte 19 de novembre Assemblea General

Dissabte 10 de desembre: Festa de Nadal de la Federació organitzada per l'Associació Asperger Osona.

Activitats 2010

- Per Sant Jordi hem estat a la Rambla !!. Un dia molt maco, malgrat que el temps no ha acompanyat gaire. Hem complert el nostre objectiu: donar-nos a conèixer una mica més !
Galeria de fotos 1, 2, 3, 4

- 16 de juny: Conferència a l'equip de psicòlegs de l'equip de promoció de la salut de l'Ajuntament de Girona a càrrec dels psicòlegs de l'Associació per presentar el nostre projecte i aprofundir amb la síndrome

- 18 de febrer, dia mundial de la SA: proposta educativa enviada a totes les escoles de primària de la província.

Casal d'estiu : del 28 de juny al 2 de juliol pel grup dels petits. Activitats realitzades
Galeria de fotos: 1, 2, 3, 4, 5

Casals dels dissabtes

Dates: 23 de gener, 6 de febrer, 20 de març, 17 d'abril, 15 i 29 de maig, 5 de juny, 2 i 16 d'octubre, 6 i 20 de novembre, 4 i 18 de desembre (Festa de Nadal amb tota la Federació.)


Trobada de pares

23 de generXerrada informativa: Què és la SA? Estratègies bàsiques a tenir en compte. Com es desenvolupa a les diferents etapes de la vida? . A càrrec dels psicòlegs de SAGI . Programa

20 de febrer: Celebració del dia mundial de l'Asperger a Terrassa. Organitzat per l'Associació del Vallès Occidental.

20 de març: Assemblea general de SAGI. Contingut

17 d'abril, 29 de maig.

2 i 16 d'octubre
6 i 20 de novembre,
4 i 18 de desembre (Festa de Nadal amb tota la Federació.)


Sortides familiars

19 de juny: Visita a les Coves Prehistòriques de Serinyà i dinar al Càmping del Llac de Banyoles. Galeria de fotos: 1, 2, 3

27 de març: Costellada a Sant Cristòfol de LLambilles. Galeria de fotos: 1, 2, 3, 4, 5

18 de setembre: Trobada a  Mas Batllori


12 de desembre: Festa de Nadal de la Federació Asperger Catalunya (Cabrera de Mar)
19 de desembre: visita conjunta amb les famílies de l'Associació del Vallès a la cooperativa La Fageda. Galeria de fotos, 1, 2,

Activitats 2009

Conferència: "Asperger a l'aula". 9 d'octubre de 2009: Curs de 5 hores organitzat conjuntament amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i adreçat a  psicòlegs, mestres i altres professionals d'educació de la província amb l'objectiu de donar a conèixer la síndrome i plantejar estratègies d'actuació a l'aula.  Va tenir lloc a la sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona i la ponent va ser Noemí Balmanya, reconeguda psicòloga clínica. Hi va assistir un total de 154 professionals.


Sortides familiars 2009
25 de Juliol:  vam anar a Fang Aventura i vam passar un dia fantàstic. Tots junts vam practicar una mica el tir amb arc i mes tard vam sopar plegats.

Curiosament, el dia escollit per a la nostra trobada és una data molt especial en altres cultures. Els antics indígenes Maies haurien utilitzat aquesta mateixa data per a celebrar el DIA VERD o DIA FORA DEL TEMPS I DE L’ESPAI com a predecessor de l’any nou Maia que comença el 26 de Juliol. En el temps passat les comunitats Maies es trobaven per a revisar el succeït durant tot l’any, i a més, es protegien perquè els déus consideraven aquests dies com a perillosos i de confusió i desordre complert. Feien rituals, purificacions i neteges per a rebre millor l’any entrant. Era una mena de recanvi d’energia, de cicle i de freqüència vibratòria. A l’actualitat es fan reunions i grups per entrar en sintonia. És un dia per a connectar amb les nostres arrels, els avantpassats i amb tota la natura. És l’anomenat dia dels 4 elements, dels 4 cantons del món: foc, aire, aigua i terra. Es fan rituals, com per exemple, formar un mandala circular i posar en ell tot el que volem preservar, protegir i potenciar. La gent que es reuneix acostuma a pregar, a celebrar i a fer “el millor” que pot amb la seva energia i amb la del lloc en el qual viu.

Simultàniament, aquesta mateixa data és un dels quatre principals dies festius per a la cultura budista. Els budistes anomenen a aquest dia CHOKOR DUCHEN. “Chokor” vol dir la roda del Dharma i “ Duchen” significa gran ocasió. Segons la tradició, en aquest dia Buda va començar a transmetre les seves ensenyances i coneixements per al benefici de totes les persones, ja que va ser l’ocasió que va escollir per a començar a fer girar la Roda del Dharma. Es celebra a la lluna plena del mes de Juliol, i segons diuen els budistes, les conseqüències de les accions que realitzem en aquest dia, ja siguin bones o dolentes, es multipliquen per 10 milions de vegades!!!!


Així que ja veieu ... sense saber-ho vam escollir un dia amb bon presagi per a inaugurar aquestes trobades familiars de SAGI que probablement continuaran al llarg de l’any.

Galeria de fotos: 1, 2, 3, 4, 5, 6