Tallers i activitats curs 2016-2017

Totes les tarifes són per socis numeraris. Per saber el cost de cada activitat per els socis col·laboradors o per persones externes a l'associació, demaneu-nos-ho per correu electrònic.

Esplai dels dissabtes.

Grups i horaris
Petits (6 a 8 anys) i mitjans (9 a 13 anys): de 16 a 18h
Grans (14 a 17 anys):  de 18 a 20h

Lloc on es realitza l'Esplai dels petits i mitjans: Institut de Santa Eugènia C/Marquès i Ribalta, núm. 3

Calendari

Preu: 250€.

Inscripció: Es passarà rebut bancari durant el mes d'octubre. Si s'opta per fer pagament fraccionat, cal indicar-ho quan es fa la inscripció. Aleshores el segon rebut es passarà al mes de gener.

IMPORTANT: cal un mínim de 12 inscripcions totals  per tal de poder dur a terme els casals.

Tallers individuals i grupals adreçats a  pares, afectats, germans, etc.

Tallers individuals o en grups reduïts. Podeu concertar hora amb els psicòlegs de l'Associació (totes les tardes de dilluns a divendres). 

Preu: individuals: 22€  i grups reduïts: 17€. Hi ha la possiblitats de fer aquestes sessions a la pròpia llar. En aquest cas el preu és de 35€. 

Important: les faltes d'assitència que no es comuniquin amb un plaç superior a 24h es cobraran igualment.

Tallers d'estudi, reforç escolar i reeducacions

Espais ideats amb l'objectiu de donar suport de dues possibles maneres: la primera, en l'organització de l'agenda escolar, a portar les tasques al dia, a repassar els deures de l'escola, institut, cicle formatiu o altres i a ensenyar-los tècniques d'estudi (fer esquemes, etc.). En segon lloc parlem de reeducacions en dificultats derivades per la presència de transtorns o dificultats d'aprenentatge (lectura, escriptura, habilitats de càlcul, etc.)

Poder ser sessions individuals o en grup (màxim 3 persones). Dies i hores a convenir.
Per concretar l'horari, truqueu per telèfon o envieu un correu a la psicòloga de l'Associació.

Preu: individuals: 15€ i  grup: 10€

Estudi assistit pels matins : suport per estudiar a l'Institut Obert de Catalunya (IOC) i altres estudis a distància

La idea és que cada noi o noia avanci segons les seves aptituts i necessitats, guiat pel tutor de la IOC i la psicòloga que l'Associació posa com a suport i que ofereix classes particulars adaptades a aquestes necessitats.

Atenció: La matrícula a la IOC és gratuïta per a les persones amb un grau de discapacitat i gual o superior al 33%. Consulteu-ho en aquest enllaç

Per altra banda, si hi ha algun jove que li interessa cursar algun estudi a distància que no està contemplat dins la IOC, igualment pot aprofitar aquest servei.

Classes de dilluns a divendres, de 9 a 13h al local de l'Associació.

Preu: 250€ al mes.

Suport a la integració escolar

Acompanyament a la família i al nen/jove en el procés d'adaptació en les etapes d'infantil, primària o secundària. Realitzant un seguiment directe durant un període concret i/o fent sessions de formació sobre la SA als professionals dels centres. 

Atenció: recordeu que la Generalitat cada any ofereix uns Ajuts d'atenció social a persones amb discapacitat (PUA) . Cal consultar l'obertura de la convocatòria per demanar-los en aquesta plana web

Preu: Assessorament i acompanyament escolar: 35€ / hora. Formació a l'Escola / Institut: 60€

Tallers d'orientació laboral

Realització d'un estudi laboral detallat de l'afectat: l'estudi contindrà el currículum, les habilitats personals i la tipologia d'empreses on podria adreçar-se a la cerca de feina.També s'ofereix assessorament i acompanyament directe en la integració laboral.


Preu: Estudi laboral: 22€. Assessorament i acompanyament laboral: 35€ / hora

Tallers familiars dels dijous

Activitat per satisfer la demanda de les famílies que volen aprofundir i compartir sobre determinats temes: moments concrets del desenvolupament dels fills, recursos que els hi han funcionat en un moment determinat, etc.

Dinàmica: temàtica segons necessitats i propostes dels participants moderada per una de les nostres psicòlogues. Es realitzen l'últim dijous de cada mes de 7 a 8 de la tarda, amb un grup reduït d'un màxim de 5 famílies i un mínim de 2. Cal confirmar assistència 2 dies abans com a mínim.

Preu per família:  12€ (1 hora) i 17 € (1 hora i mitja) 

Trobades de pares al local de l'Associació: dissabtes de 11 a 13h.

Ens reunirem un dissabte de cada mes amb l'objectiu d'intercanviar experiències, atendre a les famílies noves i cohesionar la pertinença al grup. Les xerrades estaran moderades per un dels psicòlegs de l'Associació.

Preu: Activitat inclosa dins la quota de soci

Tallers per fomentar l'autonomia i habilitats socials dels  joves

Aquests tallers s'organitzaran al llarg del curs i en funció del número d'inscrits. Pensem en tallers de cuina, tallers d'escriptura, tallers d'economia domèstica, etc.

Taller de suport per obtenir el carnet de conduir

En funció de la demanda, es formaria un grup de joves per preparar la part teòrica de les proves. 

Si voleu sol·licitar aquest servei, poseu-vos en contacte amb l'Associació

Voluntariat d'acompanyament a la vida diària

Persones voluntàries formades en TEA acompanyaran els nostres joves i adults 2 hores/setmana. Es pot demanar aquest acompanyament per gestions com: portar currículums a les empreses, ajudar-los a aprendre a moure's per la ciutat, tràmits als bancs, a l'atur, etc. 

Si voleu sol·licitar aquest servei, poseu-vos en contacte amb l'Associació

Voluntariat d'acompanyament a domicili

Persones voluntàries formades en TEA acompanyaran els nostres petits i joves 2 hores / setmana a les activitats extraescolars, a organitzar-se l'agenda escolar, etc. No es tracta d'una intervenció ordinària: són acompanyaments puntuals que es realitzaran fins que el nen/jove assoleixi l'objectiu que es persegueix.

Si voleu sol·licitar aquest servei, poseu-vos en contacte amb l'Associació

Sortides familiars

Un cop al trimestre proposarem una sortida familiar per passar el dia fora.  Hi ha una Comissió encarregada de coordinar-les. Animeu-vos a fer propostes !!.

Preu: El cost de la sortida es comunica amb antel·lació i va a càrrec de cada família.

Sortides lúdiques per aduts

Organitzem sortides al cinema, excursions, berenars, etc. per els joves i adults majors de 18 anys.
Preu: 7€ la primera sortida, 18€ (el pac 3 sortides) i 25€ (el pac de 5 sortides). Es podrà decidir prèviament a quina sortida assistir i a quina no.

Cursos per a pares

En funció de la demanda i de les necessitats detectades, cada curs s'organitzen cursos sobre diferents aspectes de la síndrome

Activitats d'estiu

Cada juliol es realitzen casals i estades per a petits i joves conjuntament amb la resta d'associacions de Catalunya.

Assemblea general SAGI.

Un dissabte del mes de novembre realitzem l'Assemblea General de socis, on la Junta Directiva fa un resum de totes les activitats i accions dutes a terme i el balanç econòmic. També és l'espai on tots els socis poden expressar les seves opinions, presentar propostes i demanar votacions sobre temes concrets.